Välja den bästa VPN-tjänsten

Disclaimer: nedanstående guide är min åsikt, som jag kommer att försöka ge så många exempel för och så mycket bevis som möjligt för att stödja. Jag hänvisar till vad jag tycker är den bästa VPN tjänsten i jämförelse diagram under mycket av detta inlägg, inte så mycket för skamlösa Self befordran, men eftersom jag tror att det är en solid resurs för att avgöra om en VPN uppfyller dina kriterier och att hjälpa dig att avgöra vilket är bäst för dig. Mycket av denna guide är relevant och därför upprepas i andra guider jag har på att en sekretesswebbplats. Om du bara vill ha en ELI5, Läs de fetstil segmenten i hela guiden för höjdpunkterna. Om du vill gå ner i kaninhålet på detta ämne, läsa på, och spänna upp-detta kommer att bli lång.

Du kan ha startat din sökning efter en VPN genom att leta efter “VPN recensioner” i din sökmotor val. Om du hade, skulle du ha fått sida på sidan av vad som verkar vara ofarliga översyn webbplatser, topp 10 eller blogg stil recensioner av olika VPN-tjänster. Du kan även komma hit för att bekräfta vad du fick höra på dessa webbplatser. De webbplatser som gör dessa rekommendationer är, i nästan alla fall, betalas av de tjänster som de granskar och rekommenderar. De börjar sin affärsrelation med dig, med vad som i huvudsak uppgår till en lögn. Den tekniska termen för denna typ av marknadsföring är “Native reklam” och det är missbruk är ett stort problem i VPN-branschen.

Jag gjorde målmedvetet en punkt för att fånga denna typ av data på min VPN jämförelse diagram. Där kan du hitta information om tjänster som har affiliate-program, den specifika politik de har för dem och om de affiliates agerar etiskt, i huvudsak vad tjänsterna tål från dem som företräder dem, när det gäller att övertala dig att köpa in den information de lägger ut.

Observera att inte alla affiliates måste vara dåliga aktörer och helt enkelt ha ett affiliate program är inte nödvändigtvis skäl för misstro mot en VPN, utan snarare när dessa tjänster tillåter sina återförsäljare att generera hänvisningar med krok eller av skurk. Om du ser en tjänst visas om och om igen på de typer av webbplatser som nämns ovan, det finns en god chans att de gör pengar från, och är helt okej med dessa typer av bedrägliga metoder som en del av deras affärsmodell. De kommer ofta att hävda att det är bara affiliate gör detta, och att de inte kan kontrollera vad andra gör. Detta är falskt. Affiliates, som vem som helst ingå en affärsrelation med någon, samtycker till vissa villkor som anges av tjänsten anställa dem. Om ett företag inte förväntar sig och genomdriva vissa standarder från sina dotterbolag (inte spamming, inte bryta upphovsrätt, avslöja vem de är, etc), de godkänner dessa metoder, och är inte värdig ditt förtroende. Om de är villiga att ljuga för dig innan du ens köpa in deras tjänst, är scenen inställd för dem att vara oärlig med dig när du interagerar med dem på en normal basis som kund.