Vad är IPTV?

Du kanske redan har hört talas om IPTV, men inte alla vet vad det är. Internet-TV-sändningsformatet är ganska populärt av fel skäl, eftersom det är väldigt lätt att hacka kabelkanaler som betalas för, men tekniken i sig är inte olaglig.

Vad är IPTV?

IPTV, förkortning för Internet Protocol Television är precis vad namnet antyder: överföring av en TV-signal via IP-protokollet. Det vill säga via internet. Detta är samma tjänst för sändning av TV-innehåll. Men i stället för att använda radiosignaler (öppet nätverk), kabel-eller satellitsignaler utförs hela processen genom bredbandsanslutningar, där IP fångar signalen från källan och vidarebefordrar den till användarna.

För att komma åt TV-kanaler via internet måste användaren ha en videospelare som är kompatibel med IPTV-boxar, som är ADRESSRELATIONER för TV-kanalerna, oavsett om de är öppna eller genom prenumeration, så att de kan titta på från datorn, mobiltelefonen eller andra anslutna enheter. De mest kända av dem är Kodi, men det finns andra.
Vad är förhållandet mellan IPTV box och piratkopiering?

Utrullningen av IPTV-boxar med piratkopiering handlar inte om dess existens i sig, eftersom den används både för att distribuera signaler från öppna kanaler och betalas, i det senare fallet av operatörerna själva som en extra tjänst. Problemet ligger i att dela listorna över fritt betalda kanaler i forum och grupper.

I allmänhet omfördelar abonnenter IPTV-boxar på internet i slutna forum eller på annat sätt, vilket anses vara piratkopiering av audiovisuellt innehåll av programföretag, TV-operatörer och upphovsrättsinnehavare som tar ut det.

TV-kanaler / vad är iptv box

Baserat på dessa delade listor har alternativa IPTV boxar dykt upp som redan ger relationerna mellan förkonfigurerade kabel-TV-kanaler, räcker användaren att helt enkelt slå på enheten på TV: n och börja titta, utan att behöva betala månadsvis för en prenumeration. Runt här är sådana enheter populärt kända som” gatonet ” och säljer mycket, inklusive av företag som inte borde göra dem tillgängliga. Du bör komma ihåg en polemik som involverar Carrefour och Anatel.

Carrefour möter Anatel och Ancine på IPTV Box

Se till att det finns en stor skillnad mellan vad som är och vad som inte är coolt, så:

IPTV medan tekniken är cool; Användningen av IPTV-listor med kanaler från nätverket Öppet gratis är lagligt; Användningen av Bästa IPTV tjänsterna med betalda kanaler av abonnenten och för egen användning är laglig; Dela IPTV listor med betalda kanaler på internet är olagligt.

Så enkelt är det.

Så här använder du kanallistor lagligt

Det finns två sätt att komma åt IPTV-kanaler lagligt, både gratis och för betalning. Ingen av dem är piratkopiering, om du gör allt rätt.

Om du inte vill betala något kan du komma åt IPTV-listor som bara innehåller öppna nätverksstationer, vare sig de är VHF eller UHF (Globe, Record, SBT, TV Senate, Culture, Life Network, etc…) att eftersom de sänder på ett öppet sätt, utgör det inte piratkopiering handlingen att skicka dem över internet under förutsättning att signalen från ursprung inte är via kabel.

För dem som föredrar att betala, brasilianska operatörer ger listor med kabel-TV-kanaler för Plan abonnenter, bör du konsultera stöd för mer information.