Hur man dyrkar upp lås med hårnålar

Om du upptäcker att du blir utestängd från ett rum , kan du behöva plocka låset . Även om du kan alltid ringa en låssmed , kan det vara dyrt och tidskrävande . Om du har en ganska grundläggande lås , kan du plocka oftast den med en hårnål

1
utvärdera vilken typ . av lås du försöker plocka . De flesta dörrhandtaget lås är antingen enkla , tryckknapp lås eller slå stil lås .
2 .
Tryck hårnål i mitten av låset , om låset är en tryckknapp typ . Fortsätt trycka tills du känner låset låsa upp . Några rattar med tryckknapp låser funktionen ett hål till vänster eller höger om ratten , snarare än en standard hål i mitten av nyckelhålet . Sätt bara i hårnålen i hålet på vardera sidan av ratten och tryck tills det låser .
3 .
Sätt hårnål i låset centrum och vrid som du skulle en nyckel . Denna metod kommer att låsa upp turn- stil lås .
4 .
Justera hårnål position om du har svårt att plocka låset . Vissa lås är mycket känsliga och kräver trycket på en mycket specifik punkt . Fortsätt att justera position en aning tills du lyckas .
5 .
Använd dyrkar för att manipulera låset . För vissa lås kan en hårnål vara för svaga för att stöd som krävs för påtryckningar för att låsa upp låset . Om låset inte ge med ena , prova en andra hårnål , hålla andra stift intill den första . Använd samma metoder som beskrivs , att bara använda två hårnålar .

tips och varningar

mycket sofistikerade lås inte är lätt plockas . Om du inte kan öppna låset , kontakta en låssmed som kan hjälpa . Om du måste få in i rummet omedelbart , ta bort dörren sina gångjärn . aldrig dyrka upp ett lås om du inte är ägare till fastigheten . Om du väljer ett lås på fastigheter som inte är din , du bryter mot lagen . Var medveten om att dyrkning permanent kan skada den .